Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midvintertårta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 dag 1 timme
Skriv ut

Jag säger bara, whiskysmörkräm, mandelbottnar, hyvlad vit choklad osv. Godast en dag efter tillagningen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º och smörj och bröa en sockerkaksform ca 24 cm i dia med löstagbar kant.
  2. Mal 2 dl mandel fint i matberedare tillsammans med 2 msk socker. Häll det i en skål och ställ den åt sidan.
  3. Mixa matfett och resten av sockret i matberedaren tills det är poröst. Tillsätt ett ägg i taget medans maskinen fortfarande går. Mixa sist i mandelsockerröran, mjölet och bakpulvret.
  4. Grädda i nedre delen ca 40-45 minuter. Låt svalna och dela sen i 2 bottnar.
  5. Smörkrämen: Vispa matfett, florsocker och äggulor till en ljus porös smet. Tillsätt whiskyn och vispa kraftigt.
  6. Bre knappt hälften av krämen på ena bottnen, lägg på den andra och bre resten av krämen på och runt.
  7. Låt stå till nästa dag. Grovhacka mandel och strö över tårtan samt hyvla vit choklad över.

Kommentarer (3)

  • compe 26 oktober 2008

    denna var god men jag öka på whiskyn och mums vad det blev gott även lätt gjord en fyra av mig

  • matnjutaren 21 december 2008

    Jag la in detta receptet igår och har bakat den i dag. Luktar LJUVLIGT! Ska intagas i morgon till kaffet mitt i julstöket. :D Jag "justerade" den också men med en skvätt Baileys för att få fram en smak av choklad med. Ska bli spännande att smaka i morgon HUR resultatet blev. ;) Tack för ett enkelt och smidigt recept. :D FULL pott från mej pga av enkelheten men ändock en, i mitt tycke, god variant. Tror inte att det går att misslyckas med denna..:) Återkommer om hur det blev sen.;)

  • saravessen 26 december 2008

    Jag provade detta recept, men med barn, nötallergiker och mjölkallergiker så fick jag modifiera receptet något: jag använde mjölkfritt margarin, bytte mandel mot kokos i själva bottensmeten, whiskyn bytte jag mot äkta vanlijpulver och som garnering hackade jag mörk choklad och strödde över tillsammans med små silverkulor (strössel). Tårtan serverade jag efter julmiddagen på julafton tillsammans med andra bakverk, men det var tårtan som uppskattades mest! Jag fick lova att baka den igen till nästa födelsedag!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.