Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mikael Persbrandts tomat- och aprikossoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna släta soppa passar perfekt en kall vinterdag. Innehåller endast 171 kcal per portion. Så om du tänker på vikten, så är den utmärkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka och fräs lök, vitlök och chili i oljan. Lägg i aprikoser och fräs några minuter till.
  2. Häll i tomatpuré, krossade tomater, buljongtärningar och vatten. Hacka salviabladen och lägg i hälften, låt koka ca 20 minuter.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med socker, salt och peppar.
  4. Vitlökscreme: Riv eller pressa vitlök och blanda med yoghurt. Salta och peppra.
  5. Servera soppan med en klick vitlökscreme och resten av de hackade salviabladen. Ringla eventuellt över lite god olivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.