Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mikaelas mandel- och mazarinmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa muffins kommer garanterat att bli din nya favorit. Dumlefluffet som muffinsen toppas med är försvinnande god! Muffinsen är godast när de har stått i kylen över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 165 grader.
  2. Vispa rumsvarmt smör med socker. Tillsätt mandelmjöl och sedan ett ägg i taget. Vispa till en jämn smet och vispa ner soja- och bovetemjöl. Fördela smeten i 12 muffinsformar gärna ställda i ett muffinsbleck. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
  3. Dumlefluff: Värm grädden - men den får inte koka. Blanda i kolan och rör tills den smält. Låt svalna och ställ i kylen i minst 4 timmar. Vispa sedan upp grädden och klicka eller spritsa den på muffinsen. Tillsätt lite vanlig grädde om fluffet har för stark smak.
  4. Dekorera med valfritt glutenfritt strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.