Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mikaels köttfärssoppa med sötpotatis

 
  • Serverar: 3-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Balansen mellan starka kryddor, syrligheten i vinäger eller ketchup, och den söta potatisen och kikärtorna ger en mycket smakrik, mustig, mättande och god middagssoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek köttfärs, lök och vitlök tills det fått lite färg Blanda ner sötpotatisen och stek lite till
  2. Tillsätt de passerade tomaterna, chilin, habaneron, kryddorna och buljongtärningarna. Låt det sjuda i tio minuter.
  3. Smaka av med ketchup, mer vitlök, mer kryddor, salt och socker efter egen smak. Personligen tycker jag om det mycket starkt, och häller i ännu mer chili.
  4. Häll i en burk färdiga kikärtor. Vätskan kan man hälla i också om man vill.
  5. Prova dig fram till en bra balans mellan styrka och smak. Allra sist klipper man ner koriandern (kan uteslutas)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.