- Serverar: 3 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Lättlagad supergod soppa som kan varieras genom att du stoppar i olika nötter och kryddor i peston!
Hela receptet finns här: http://njutmaten.blogspot.com/2009/12/sott-och-hart.html
Instruktioner
- Koka upp en liter vatten med buljong eller fond, ett par hela skivor ingefära och ett par trattkantareller. Förväll blomhål i bitar i en minut eller två, fiska sedan upp bitarna och lägg i en blender/mixer. Gör detsamma med potatis och sötpotatis i ganska små bitar, de blir snabbt mjuka rakt igenom.
- Fräs hackad lök mjuk i smör och lägg till grönsakerna i blendern. Plocka ur bitarna ingefära ur buljongen, de har fullgjort sin roll. Trattisarna hör dock hemma bland grönsakerna. Mixa och späd till önskad konsistens med en slatt grädde och den smakrika buljongen. Häll sedan tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Du toppar din portion med en klick av peston.
- Peston görs enkelt i mortel. Finriv vitlök, ingefära och parmesan (eller liknande italiensk hårdost som Pecorino etc), finhacka chili och persilja och dunka ihop med resterande ingredienser.
Publicerat den
11 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar