Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mikkans söta soppa toppad med stark pesto

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad supergod soppa som kan varieras genom att du stoppar i olika nötter och kryddor i peston! Hela receptet finns här: http://njutmaten.blogspot.com/2009/12/sott-och-hart.html

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp en liter vatten med buljong eller fond, ett par hela skivor ingefära och ett par trattkantareller. Förväll blomhål i bitar i en minut eller två, fiska sedan upp bitarna och lägg i en blender/mixer. Gör detsamma med potatis och sötpotatis i ganska små bitar, de blir snabbt mjuka rakt igenom.
  2. Fräs hackad lök mjuk i smör och lägg till grönsakerna i blendern. Plocka ur bitarna ingefära ur buljongen, de har fullgjort sin roll. Trattisarna hör dock hemma bland grönsakerna. Mixa och späd till önskad konsistens med en slatt grädde och den smakrika buljongen. Häll sedan tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Du toppar din portion med en klick av peston.
  3. Peston görs enkelt i mortel. Finriv vitlök, ingefära och parmesan (eller liknande italiensk hårdost som Pecorino etc), finhacka chili och persilja och dunka ihop med resterande ingredienser.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.