Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

mikro knäck

(16 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Vill du inte stå vid spisen och röra ett par timmar så är detta knäck recept perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

Häll socker grädde och sirap i en hög kanna. kör på full efekt7-9 minuter. beroende på hur lös knäck du vill ha. Rör i hackad mandel. Häll upp i knäck formar.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • Nelliesmamma-07 13 november 2008

    MVG+ till denna knäck!!! Jag gjorde den utan mandel. Körde den 8 minuter i min micro. Den blir perfekt "hård", och lossnar jättelätt från pappret. Jag förvarar den i frysen, jag tror att den ska räcka längre om jag lägger den där och gör den svårare att komma åt, men ack vad man kan bedra sig!! :-) Förstår inte vem som hittar dit!! Ett perfekt recept till jul!!!

  • humlan_24 3 december 2008

    världens bästa knäck recept!!!

  • Vikkan 9 december 2008

    Super god :)

  • mariak-d 17 december 2008

    jätte goda tack för ett super bra recept. God Jul & gott nytt

  • sompa 19 december 2008

    en klick smör i smeten å dom släpper galant från formen

  • Beccis 20 december 2008

    Superlätt och supergod knäck! Efter många års letande har jag äntligen hittat ett recept som passar mig och min familj. Tusen tack för det!

  • matssand 23 december 2008

    Det här recept är väldigt gott och går snabbt att göra.

  • PennyE 25 december 2008

    Kanongod knäck och super enkel att göra.

  • Disen 27 december 2008

    Herregud så lätt det var o göra detta. Fast jag hade en hög bringare så pöste det över, så lite kladdigt blev det. Men underbart god. Skönt att slippa stå och röra i timmar. Tack för receptet. Kram disen

  • redd 3 januari 2009

    Hittade nästan samma recept i råd&rön nr10 2008 med skillnaden att man skulle röra ner 2tsk vaniljsocker efter att man tagit ur den ur micron samt använda 1dl hackade nötter. Hur som helst får det bli att testa det här receptet nästa år, tyvärr lite sent nu.. Javist ja, R&R skrev att man skulle se till att karaffen tålde hetta, känns som ett vettigt förslag tycker jag ;)

  • stompan 11 december 2009

    Superlätt och smidigt. Ville ha hårda så körde nio minuter men då blev det bränt. Gjorde ny sats och körde i sju. Den blev prima. Inte superhård men ändå riktigt bra =) Helt klart en femma :)

  • Tozza 7 januari 2010

    Snabb att göra och kanon god!! Körde ca 9 min då vår micro är seg - perfekt!!

  • tigerlilly27 13 december 2011

    Min kokade också över men den blev god :)

  • gottgris 18 december 2011

    Tack för ett superbra recept, i fortsättningen blir det knäck i micron. God jul o gott nytt år.

  • epi 18 december 2011

    Tack alla ni som skrivit 2011 års komentarer i mitt recept. Brukar stå och passa min kanna i micron och när jag ser att det är påväg att bubbla över så öppnar jag luckan så det får lägga sig lite sedan på igen tills den blir klar. Ja det är ett super recept som jag inte vill vara utan till jul

  • Qvinna 16 december 2013

    Knäck som kokas på spisen ( med en klick smör i också) har godare knäcksmak. Den här smakar bara sött.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.