Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Milanostänger

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Härliga mördegskakor som liknar finska pinnar till utseendet - men är så mycket godare på grund av mandelmassefyllningen. Ett tips är att kavla mördegen mellan plastfolieark så fastnar degen inte på kaveln.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa smör med strösocker, äggula och vetemjöl till en mördeg. Låt vila kallt minst 30 minuter.
  2. Riv mandelmassa och blanda med äggvita. Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut till degplattor, 36x16 cm. Skär ut 8x6 cm stora rutor.
  3. Dela mandelmassefyllningen i 24 bitar. Forma rullar och lägg längs rutornas långsidor. Rulla ihop. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Pensla med äggvita och strö över mandelspån. Grädde mitt i ugnen i 175°C ca 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.