Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mild kycklingwok med glasnudlar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Glasnudlar är gjorda av mungbönor och har ett medellågt GI. I den här rätten är det tamarisoja som är ett måste i köket och som du finner i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Blanda olja, soja, ingefära och vitlök i en skål. Lägg i kycklingen och marinera i 15-30 minuter. Lägg glasnudlarna i en skål med vatten. Skala och skär morötterna i slantar. Strimla purjolöken och skär squashen i bitar.
  2. Värm en wokpanna eller en stekpanna och lägg i kycklingen. Bryn i någon minut och tillsätt morötter, purjolök, broccoli och fisksås. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt squashen och koka ytterligare 1 minut.
  3. Ta upp nudlarna från vattnet och krama ur all vätska. Vänd ner nudlarna som hastigast i woken strax före servering. Nudlarna får inte ligga i för länge, då försvinner tuggmotståndet. Garnera med färsk koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.