Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mild zucchinigratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mild zucchini och solmogna tomater tillagas här under ett kryddigt osttäcke - och blir till en läcker supé- eller vickningsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta av zucchinin och skär den i tunna skivor på längden med en osthyvel. Skålla tomaterna och dra av skinnet. Skär dem i ½ cm tjocka skivor.
  2. Skala vitlöken och finhacka den. Repa av rosmarinbladen, hacka och blanda med vitlöken. Smörj en låg gratängform med margarin.
  3. Dela ev zucchiniskivorna och varva dem tre och tre med tomatskivorna i taktegelmönster. Krydda de olika lagren med vitlök och rosmarin samt salt och peppar.
  4. Ställ formen i kall ugn på mellanfalsen och sätt ugnen på 200 grader. Grädda ca 15 minuter, ta ut formen och häll av vätskan. Blanda parmesanost och matlagningsgrädde och häll det försiktigt längs kanten ner i formen. Strö över den rivna osten, droppa olivolja över och gratinera tills osten smält och gratängen blivit ljust brun, 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.