Milt kalvkött mår ofta bäst av försiktig kryddning. Här serverar du fina biffar i en len gräddsås, med rofyllda smaker av grönsaksbuljong och persilja.
Instruktioner
- Rör samman kalvfärs och ägg. Tillsätt 1½ dl av grädden, lite i taget, och krydda med salt och mycket vitpeppar. Forma smeten till små avlånga biffar och lägg dem på vattensköljd skärbräda.
- Koka upp vatten, buljongtärning i en låg, vid gryta. Lägg i biffarna och sjud dem under lock 8-10 minuter. Ta upp biffarna med hålslev.
- Rör ut vetemjöl med resten av grädden, häll redningen i kastrullen under omrörning och koka såsen under lock 3 minuter. Sila såsen om den ser grumlig ut. Smaka av och salta om det behövs.
- Hacka persiljan grovt. Du kan gott vara generös med persiljan. I såsen blir den ändå alltid mild och fin och ger rätten prägel. Lägg biffarna i såsen, tillsätt persilja och värm allt, men låt inte såsen koka. Servera kalvfärsbiffarna i såsen.
- Kokt eller pressad potatis är gott till.
Publicerat den
2 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar