Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Milda kalvfärsbiffar med persiljesås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Milt kalvkött mår ofta bäst av försiktig kryddning. Här serverar du fina biffar i en len gräddsås, med rofyllda smaker av grönsaksbuljong och persilja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman kalvfärs och ägg. Tillsätt 1½ dl av grädden, lite i taget, och krydda med salt och mycket vitpeppar. Forma smeten till små avlånga biffar och lägg dem på vattensköljd skärbräda.
  2. Koka upp vatten, buljongtärning i en låg, vid gryta. Lägg i biffarna och sjud dem under lock 8-10 minuter. Ta upp biffarna med hålslev.
  3. Rör ut vetemjöl med resten av grädden, häll redningen i kastrullen under omrörning och koka såsen under lock 3 minuter. Sila såsen om den ser grumlig ut. Smaka av och salta om det behövs.
  4. Hacka persiljan grovt. Du kan gott vara generös med persiljan. I såsen blir den ändå alltid mild och fin och ger rätten prägel. Lägg biffarna i såsen, tillsätt persilja och värm allt, men låt inte såsen koka. Servera kalvfärsbiffarna i såsen.
  5. Kokt eller pressad potatis är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.