Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Miljonärspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Riktigt god och söt paj som passar bra att göra dagen innan. Tyvärr är bilden inte på hela pajen för då jag kom hem fanns det endast ett hörn kvar av den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Hacka sedan smöret i småbitar och finfördela det ihop med de andra ingredienserna med fingrarna. (går lättare om man använder flytande smör) Tillsätt vatten och gör de till en boll. Låt degen vila i frysen i 1 timme så att mjölet hinner utvecklas. Sätt ugnen på 200 grader. Skär degen i bitar och arbeta så att den blir mjuk, kavla sedan ut degen på ett bakplåtspapper i lika stor storlek som pajformen, vänd pappret över formen och tryck ut degen noga i pajformen. Nagga den med en gaffel, och grädda i mitten utav ugnen i 15-20 minuter. När pajskalet svalnar kokar du kolasåsen, blanda smör, grädde och farinsockret i en tjockbottnad kastrull, låt koka tills de blir en jämn sås som släpper i kanterna. 15-20 min, (122 grader). testa med kulprov att den är klar. Bred ut såsen i pajskalet, låt svalna något.
  2. Smält chokladen, och lägg rader med varannan mörk o vit choklad på pajen, och ta en grillpinne (eller liknande) och dra rakt över chokladen, så får du ett fint mönster. (låt fantasin styra hur du vill göra för att få fina mönster med chokladen) Förvara i kylskåp och ta fram en stund innan servering, för annars är chokladen så hård att den knappt går att dela.
  3. Detta är en "godispaj" och passar väldigt bra med grädde.

Kommentarer (2)

  • evelinaandersson 22 augusti 2010

    har ändrat stavningen och har tagit bort punktformen i receptet.

  • peppra 17 september 2010

    Helt fantastiskt god, blev ritkigt uppskattad av mina arbetskamrater =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.