- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Sydafrikansk dessert som är len och god. Inte särskilt besvärlig heller - så länge man inte bränner vid mjölken!
Instruktioner
- Blanda smör och socker till en jämn smet. Vispa i ägget. Tillsätt mjöl och salt och arbeta till en mjuk deg. Tryck ut degen i en smord springform och sätt in i ugnen på 180 grader i 15 minuter.
- Koka långsamt upp mjölk och margarin - rör duktigt så att det inte bränner vid. Blanda socker, ägg, maizena, vetemjöl och vaniljessens. Tillsätt lite av den varma mjölken och blanda väl. Häll sedan tillbaka blandningen i grytan och värm försiktigt tills den tjocknar. Den får inte koka!
- Häll fyllningen i pajskalet och låt svalna.
Ställ i kylskåpet tills den ska serveras (den är absolut godast riktigt kall) och strö över kanel före serveringen.
Publicerat den
23 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar