Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mimmis kardemummakaka

 
Skriv ut

Denna kaka ska vara helst nybakad när du äter den, som alla andra bakpulverbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka mandeln till garneringen.
  2. Blanda samman alla torra ingredienserna i en skål.
  3. Rör ner filmjölken, lättvispat ägg och smält margarinet. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad rund form. Strö mandelhacket och pärlsockret över och grädda kakan ca 30 minuter i 175-200° eller tills den känns torr.
  5. Låt kakan vila en stund innan den stjälps upp. Låt kakan svalan under duk så att den inte torkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.