Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mimosatårta

 
Skriv ut

En underbart god mazarintårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör margarin och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt omrörning. Rör ytterligare en stund.
  2. Mal bittermandel och vanlig mandel med skalet på. Blanda samman mandel, bittermandel (eller droppar), mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten. Tillsätt gräddmjölken och rör om.
  3. Häll smeten i en rund smord och bröad form. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.
  4. Blanda florsocker och vatten till glasyren. Bred den över den avsvalnade kakan och dekorera den med mimosa och citronmelissblad.
  5. Obs. Kakan går bra att frysa, men vänta då med glasyren.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.