Denna pastarätt är mycket välsmakande. Hettans intensitet styr du över själv
Instruktioner
- Finhacka champinjonerna och lägg dem i en panna. Värm upp och låt naturen ha sin gång. När all vätska håller på att dunsta bort, lägger du i smör eller olja. Fräs svampen i matfettet och pressa ned minst 2 vitlöksklyftor. Rör kontinuerlig, på det att fettet må blanda sig väl med svampen.
- Tärna grytbitarna och bryn dem. Låt dem sedan få sällskap av en drös grönpeppar. Häll i en halv flaska vin i traktörpannan (sa jag inte att det skulle vara en traktörpanna?). Mängden vin skall avpassas så, att det mer än väl täcker köttet.
- Strö över cayennepeppar (styrka bestämmer du själv) i vinet och koka anrättningen i 20 minuter. Känn med en sticka att köttet inte är hårt. Koka i så fall 5 minuter till (ej mer).
- När 20 minuter gått skall Du klippa sönder och pudra ned en ädelosttriangel (så stor som möjligt) i vinet och låta den smälta.
- Häll i 3 dl grädde och 3 dl ytterligare rödvin
- Rör om ordentligt, hetta upp och lägg i svampen i pannan. Rör om. Allting skall blandas ordentligt.
- Servera med bandspagetti.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har en grupp på Facebook som heter Gastronomitipset. Dit är alla Matklubbens medlemmar välkomna.