Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min aprikostårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Smarrig eller hur

Ingredienser

Instruktioner

  1. Man kan skålla och mala mandeln först eller använda den oskållad. Mal den på mandelkvarn och blanda med mjölet. Rör smör och socker mjukt , rör ner äggen ett och ett. Blanda sist i mandelblandningen. Smörj och mjöla en tårtform med löstagbar botten. Lägg väl avrunna aprikoser på botten med den kupade sidan uppåt och häll över kaksmeten. Grädda i 180 grader i 30 minuter. Täck evetuellt kakan med bakpapper de sista 10 minuterna så att den inte blir för mörk.
  2. Låt kakan stå kvar i formen ca 10minuter innan man försiktigt lossar kanten på formen. Låt tårtan med metallbotten glida över på ett serveringsfat. Sikta florsocker över vid serveringen, Servera gärna en klick vispad grädde till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 392 4 april 2011

    Låter jättegott den ska jag baka till påsk

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.