Ännu ett leverpastejrecept, denna gång mitt eget.
Instruktioner
- Ta bort eventuella hinnor och grova blodkärl på levern, som alternativt kan vara av gris.
Skär sedan levern och karrén i mindre bitar.
- Skala och skiva löken, fräs den mjuk i lite smör och låt den svalna.
- Mal sedan lever, karré, lök och ansjovis.
Använd den grova skivan om du har en köttkvarn, stålkniven om du använder matberedare.
Sätt ugnen på 150 grader.
- Grovhacka mejramen och blanda sedan det malda köttet med mejram, rumsvarmt smör, sirap, mjöl, ägg, grädde, salt och peppar.
- Klä en 1-liters form med späck och häll i smeten.
Baka pastejen i ca 1 1/2 timme.
Låt den färdiga pastejen svalna och vänd sedan upp den på ett fat.
- Dekorera pastejen med timjankvistar och inlagd gurka.
Publicerat den
2 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar