Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min egen Budapest

 
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här är en jättegod tårta som är lätt att göra och uppskattas av många...men den är inget för bantare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker i en fin stråle. Fortsätt vispa. Rör ner de övriga ingredienserna. Bre smeten i långpannan med bakplåtspapper.
  2. Grädda 15-20 minuter i 175 grader.
  3. Mousse: Smält chokladen. Rör ner äggulorna.Tillsätt ½dl grädde.Vispa resten av grädde och rör ner i chokladsmeten.
  4. Bred chokladsmeten över budapestkakan. Ställ in i kylen och låt stelna.
  5. Vispa grädde och blanda ner små bitar av konserverade persikor. Bred över tårtan.
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.