Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min egen chili-kyckling (i lergryta)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Super enkel gryta, ta rotfrukter som finns hemma 15 min att göra ordning sen sköter den sig själv.... Gärna gott bröd att fånga upp såsen med och en enkel sallad. ev. lite turkisk yoghurt..vid sidan om....som balanserar upp chilin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis, lök, vitlök, morötter och palsternacka och skär i ganska stora bitar... Lägg i grytan (som gärna kan ha stått i vatten en stund). Om du inte har någon lergryta kan du ta ta vilken gryta som helst..... lägg kycklingklubborna ovanpå och häll över chilisås. Strö på örter och kryddor och ev.... pirri pirri och chili....
  2. In i ugnen, sköter sig själv..... en dryg timme i 200 grader, något kortare tid om kycklingen är färsk eller tinad....
  3. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt. Rätten kan även lagas kvällen innan och värmas i ugn innan severing... Servera med bröd och sallad.... Ingen sås behövs.....
  4. Chilisåsen blandas vätska och smak från kyckling och rotfrukter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mellanbellan 22 maj 2008

    Toppen Karin, äntligen kommer den gamla lergrytan fram igen. Detta låter så bra att du får 5 stjärnor av mig. KRAM

  • flammy 7 juni 2012

    Tyvärr får du nog behålla den här grytan för dig själv, näst intill oätligt...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.