Receptet hittade jag förra året då syrenerna hade blommat över och jag visste att jag skulle ha något i mina gömmor...fniss, japp, på något hemligt ställe...hi,hi! Hade inte smakat syrensaft på åratal och första gången trodde jag att det skulle smaka lite parfym. Men till min förvåning så var den god, lite som rabarber/grape i smaken och en underbar rosa färg... Färgen kan ju beror lite på vilken sorts färg syrenerna har... Kan nog vara kul att frysa in några syrenblommor i istärningar och servera i saften.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Hej! Jag har tiggt mig till syrénblommor och gjort saft efter ditt recept. Det blev väldigt lyckat! Jag blev lite förvånad av färgen, trodde den skulle bli lite mer lila! Jag har inte haft i något konserveringsmedel, tror du att det behövs? Tack för receptet! MVH sikaal
Har idag gjort en ½ sats syrensaft, blommorna räckte inte längre, lovar att jag ska komentera om 5 dagar hur resultatet blev, kram emaxen
Har nu gjort syrensaft men vi blev inte så värst förtjusta i denna saft, smakade parfym tyckte vi. Inget vi kommer göra igen, men smaken är olika.