Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min egen syrensaft

(3 kommentarer)  
  • Tid: 5 dagar 20 minuter
Skriv ut

Receptet hittade jag förra året då syrenerna hade blommat över och jag visste att jag skulle ha något i mina gömmor...fniss, japp, på något hemligt ställe...hi,hi! Hade inte smakat syrensaft på åratal och första gången trodde jag att det skulle smaka lite parfym. Men till min förvåning så var den god, lite som rabarber/grape i smaken och en underbar rosa färg... Färgen kan ju beror lite på vilken sorts färg syrenerna har... Kan nog vara kul att frysa in några syrenblommor i istärningar och servera i saften.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta rent blommorna i kallt vatten. Lägg blommor, socker, vinsyra i en hink. Häll över kokade vatten. Tillsätt rivet citronskal och saften av citronen. Låt stå kallt i 5 dygn. Sila och häll upp på flaska.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • sikaal 5 juni 2009

    Hej! Jag har tiggt mig till syrénblommor och gjort saft efter ditt recept. Det blev väldigt lyckat! Jag blev lite förvånad av färgen, trodde den skulle bli lite mer lila! Jag har inte haft i något konserveringsmedel, tror du att det behövs? Tack för receptet! MVH sikaal

  • emaxen 14 juni 2010

    Har idag gjort en ½ sats syrensaft, blommorna räckte inte längre, lovar att jag ska komentera om 5 dagar hur resultatet blev, kram emaxen

  • emaxen 22 juni 2010

    Har nu gjort syrensaft men vi blev inte så värst förtjusta i denna saft, smakade parfym tyckte vi. Inget vi kommer göra igen, men smaken är olika.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.