Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min fisk- och skaldjursgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En supergod fisk- och skaldjursgryta som brukar uppskattas av alla. Kan varieras med olika grönsaker, fisk och skaldjur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök och fräs några minuter på svag värme i en ganska stor kastrull.
  2. Häll på tomatkross, vitt vin, saffran, vatten och buljongtärningar och koka upp. Skala och skär potatis och morot i lagom bitar och blanda i grytan. Hacka chili och blanda i. Låt puttra i 15 minuter.
  3. Skala räkorna och ställ åt sidan. Skiva fänkålen tunt och skär paprikan i lagom bitar. Blanda fänkål, paprika och paprikapulver i grytan. Låt koka i 10 minuter.
  4. Häll grädden i grytan och rör om. Skär fisken i lagom bitar och lägg försiktigt i grytan. Stäng av värmen och lägg på locket. Låt allt vara i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med ett gott bröd och eventuellt aioli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.