Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Den här såsen funkar både till fisk och kyckling och såväl på buffé bordet som till vardags eller fest maten. Gör gärna dubbel sats, den brukar ha en försvinnande åtgång.. Den är klockren till stekt/grillad tonfisk och nykokt färskpotatis....och varmrökt lax med pressad potatis är inte helt fel det heller. Eller varför inte till en grillad kycklingfilé med potatis i folie på grillen.... Jag kan även tänka mig (har ej testat) att den är supergod som sillinläggning. Ja som sagt, den är god till mycket. :) Håll till godo folket och smaklig spis!

Ingredienser

Instruktioner

Häll crème fraiche i en bunke. Tvätta limen noga och riv sedan skalet från limen över. Pressa i saften från limen. Häll över citronpeppar efter tycke och smak. Hacka gräslöken och den kinesiska gräslöken fint och blanda sen ner "hacket" och rör om väl. Såsen är god som den är meddetsamma, men jag kan tipsa om att smakerna sätter sig bättre om den får stå minst ett par timmar i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.