Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min goda blåbärspaj

(24 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Blåbär är väldigt nyttigt. Vad smakar bättre än en varm blåbärspaj?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Lägg blåbären i en pajform. Blanda med potatismjöl och socker. Rör smör, socker, havregryn och socker till en smulig deg. Smula degen över blåbären.
  3. Grädda pajen ca 25-30 minuter. Ät den gärna ljummen med vaniljvisp eller glass till.
  4. Lycka till! Hoppas att den smakar bra.

Liknande recept

Kommentarer (24)

  • ros 28 juli 2008

    Sätt ugnen på 200° Förlåt att jag glömt att skriva hur många grader det ska vara i ugnen. Lycka till!

  • eke85 10 augusti 2008

    Jätte god! Lite deg dock för min smak, gjorde en dubbelsats och de tyckte jag blev super gott!

  • epi 6 september 2008

    Bjöd på den i dag när jag firade min födelsedag. Den var försvinnande god. - Du den kan du göra fler gånger sa min man. Så nu hamnar den på listan över bästa blåbärs paj. Gjorde också dubbel smet för här gillar de pajdegen.

  • Aloe 16 februari 2009

    Jättegod o enkel att laga. Perfekt att bjuda på.

  • chsy001 11 mars 2009

    Jättegod paj. Jag hade lite ont om blåbär så jag drygade ut det med hallon och gjorde dubbel sats pajdeg. Denna kommer jag att göra igen.

  • Okänd 10 juli 2009

    Enkel att fixa till, men framförallt toppen att äta tillsammans med vaniljvisp och glass! Den härligt lite knäckkrispiga skorpan satte en extra stjärna i protokollet. Vi hade endast fiberberikade havregryn men det tror jag inte gjorde resultatet sämre, tvärt om. Det blir en stark fyra! MVH Janne-G & Lillan

  • ankrog 22 juli 2009

    Garanterar att den är god! Syrran (Maipan) bjöd på den när jag semestrade hos henne och jag kommer absolut att göra den själv.

  • gerlin 27 juli 2009

    Gjorde den i lördags då syrran o hennes man var hos oss och den blev mer än väl godkänd. Jättegod. Den kommer jag absolut att göra igen, men jag dubblade inte smeten utan gjorde som receptet och jag tyckte nog att det räckte för vi gillar blåbär så mycket. Ger den en 5:a.

  • Maipan 27 juli 2009

    Mmmm - denna paj har jag hunnit göra flera ggr redan och alla tycker att den är smarrig. Gammeldags vaniljgräddglass till är gott. Gjorde en större smuldeg och hade fiberhavregryn. Tack för receptet.

  • anaholm 2 augusti 2009

    Din blåbärspaj blev jättepopulär av mina barn och barnbarn.

  • Asa_69 2 augusti 2009

    Jätte god paj ! Men framför allt lätt att göra!!!!!

  • majqvist 2 augusti 2009

    Smarrigt!! Smultäcket var crispigt och gott. Behöver inte dubblas enl min mening. Kommer snart göra en till, tror jag hihi Tackar och bugar

  • Doppler 3 augusti 2009

    Mkt enkel att göra och blev jättegod! Uppskattades av både barn och vuxna! :)

  • clonesse 15 augusti 2009

    Jättegod paj som jag gjorde på färska blåbär. Hade vanlig vaniljsås, då vi har en äggallergiker.

  • millal73 16 augusti 2009

    Superenkelt att göra och riktigt gott! :-)

  • ansobanso 18 augusti 2009

    Pajen blev väldigt god och var lätt att göra!

  • saralg 26 augusti 2009

    Väldigt gott och enkelt! Åt den med vaniljglass till. Perfekt! ;)

  • 1954 27 augusti 2009

    Hej Nu har jag bakat blåbärspajen. Enkel och god paj, uppskatades av dom som åt den.

  • Safia 29 augusti 2009

    En väldigt enkel och snabblagad paj dessutom mycket god! Serverades med vaniljglass.

  • lillalollo 7 september 2009

    Hej, nu har jag provat receptet och den var jättegod. Kommer att göra den fler gånger =)

  • Annjelise 13 december 2009

    Detta var en go och enkel paj :) tack för jag fick ta del av ditt recept :)

  • flabban 23 januari 2010

    Toppengod. Så enkel att göra och så god. Jag serverade en riktigt god vaniljglass till och inget blev kvar, varken av glassen eller pajen. Betyg: värd 6 av 5 möjliga.

  • Contikki 12 januari 2011

    För mycket socker för min smak, och för lite "smul". Om man som jag dubblar smulet när man gör den ska man förmodligen skära ner en hel del på sockermängden.

  • xbea 21 januari 2014

    God och enkel paj :) Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.