Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min goda fågel i lergryta

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta är en av de godaste grillade kycklingar som jag har ätit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten minst 15 minuter, hela grytan ska vara täckt av vatten. Blanda oljan med salt och peppar, soja, curry. Häll i citronsaften i kycklingen och därefter dragonen.
  2. Lägg kycklingen med bröstet upp i lergrytan. Pensla den runtom med oljeblandningen. Sätt på locket. Ställ in grytan i kall ugn, mitt i ugnen och sätt termostaten på 250 grader. Låt stå ca 1½ timme . En del säger att man ska ta av locket de 10- 15 minuterna för att få mera färg, men det tycker inte jag är bara onödigt för det saknas ingen färg. Ta vara på skyn . Smaka av och red den till sås. Gott med ris och en sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • wimpan 14 mars 2009

    Kycklingen blev super god,kommer att göra om den här rätten många gånger =P Mvh

  • PinkLadie 2 januari 2010

    Fick en lergryta i julklapp och detta recept blev första försöket... Supergott! Så mör att köttet trillade av. Rekommenderas!

  • Walla2 30 januari 2011

    Detta var något av det godaste vi ätit som kycklingrätt! Så mör och fin kyckling, så smakrik - helt fantastiskt! Alltså, damma av de gamla lergrytorna och testa det här receptet!!!

  • Bappi 1 februari 2011

    Jättegott och verkligen jättegott :-) /kram

  • monicadanell 2 februari 2011

    tack för komentaren ja den är riktigt god

  • Mistys 19 maj 2012

    Mycket god, enkel och mör kyckling. Smakmässigt inte den godaste kycklingrätt jag ätit men väl värd 4 poäng och jag kommer absolut att göra detta igen. Tillsatte extra dragon i såsen som gjordes på skyn och grädde. Tycker iallafall att man absolut ska prova detta, kycklingen smälter i munnen så mör blir den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.