Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min goda Formfranska

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett utsökt matbröd med honung. Perfekt till både frukost och som tillbehör till middagen. -2 limpor

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.
  2. 2. Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
  3. 3. Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.
  4. 4. Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön.
  5. 5. Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.
  6. 6. Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. 7. Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.
  8. 8. Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • OiOi 16 februari 2009

    underbart gott bröd! om man vill ha det lite mer mättande så går det jätte bra att ha i lite grahamsmöj.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.