Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min goda smuläppelpaj

(19 kommentarer)  
Min goda smuläppelpaj Min goda smuläppelpaj
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En varm äppelpaj som smakar himmelskt med vaniljsås. Helst gjord på svenska äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och dela äpplen i klyftor. Ta bort kärnorna och lägg äppelklyftorna i vatten under tiden, så de inte mörknar.
  3. Rör smör, socker, mjöl och havregryn till en smulig deg. Lägg äppelklyftorna i en pajform. Strö socker och mald kanel över och smula över degen.
  4. Grädda ca 30 minuter och njut av en nygräddad äppelpaj. Lycka till! Hoppas att det smakar gott.

Liknande recept

Kommentarer (19)

  • UllaC 29 april 2008

    hej! Har gjort din smuläppelpaj som vi har ätit ikväll och den var väldigt uppskattad!! Ullac

  • PinkLadie 24 september 2008

    Jättegott! Det behöver inte vara svårare än så här!! Hällde en halv dl vatten över äpplena innan jag smulade över degen, då blir det mera likt äppelmos... Mums!

  • Thingfish 17 februari 2009

    Jag gjorde den här för att dela med mina klasskamrater och jag tror inte jag såg en enda sur min i klassrummet efteråt. Tack så jättemycket! PS. Jag testade tricket med lite vatten i botten och det fungerade alldeles utmärkt

  • Thingfish 17 februari 2009

    Jag gjorde den här för att dela med mina klasskamrater och jag tror inte jag såg en enda sur min i klassrummet efteråt. Tack så jättemycket! PS. Jag testade tricket med lite vatten i botten och det fungerade alldeles utmärkt

  • lindakh 4 april 2009

    super god!!!!!

  • mizzangered 25 april 2009

    hejsan hur mycket strösocker skall man lägga

  • Tine 2 juni 2009

    Fantastiskt god äppelpaj Tack för receptet Tine

  • heartoflove 7 juli 2009

    Mmmm ... så god! Tack för receptet! Den var ju helt fantastisk. Brukar inte göra paj särskilt ofta - men den här måste jag nog faktiskt bjuda mina vänner på! /heartoflove

  • viviwallin 17 juli 2009

    Jättesmarrig paj, verkligen! Dock har jag ett tips som gör den ÄNNU BÄTTRE. Istället för att skiva äpplena så river jag dem på grövsta sidan på rivjärnet. Superdupergott!

  • shadde 30 juli 2009

    Hej,,, Jätte god paj blev favorit för vår familje.

  • ankan217 18 september 2009

    Hej! Jag gjorde din smuläppelpaj nu i kväll. Den var kanon, jättegod!! Jag har ett liknande recept nånstans som jag har slarvat bort så jag blev glad när jag hittade din. Jag hade dock ½ dl vatten i pajen med. Jag stänkte över vattnet över pajen innan den sattes in i ugnen. Jag tror det blir lite krispigare när man gör så, men det är inte säkert. Det blir en 5 från mig iallafall.

  • evahellstrom 28 september 2009

    Toppen! Omtyckt av alla -- barn & vuxna, familj & vänner samt fikasugna ryttare i det café som jag jobbar ideellt i!

  • recepttorka 14 februari 2010

    Jättegott :) Tack för ett smaskigt recept! Mvh Maria.

  • Awaz 20 februari 2010

    den e så underbar go.. tack tack tack

  • Nickegbg 27 augusti 2011

    Oh my god, den här pajen blev vansinnigt god. Ringlade över lite smör och sirap innan den åkte in i ugnen. Självklart med hemmagjord vaniljsås:-).

  • windmillmosh 15 juni 2013

    Vilket fantastiskt recept! Rena fröjden för munnen. Har lagat detta recept några gånger och även minskat lite på sockret om man vill ha fen lite "nyttigare". Den blir också fantastiskt god glutenfri. Byt helt enkelt ut havregeynwn till Sempers och mjölet till Leilas mjölmix. Rekommenderas varmt!

  • kig 10 oktober 2013

    Gillades av både mig och gästerna. Mycket god. Så stort tack för detta recept.

  • mammakavat 13 februari 2015

    Jättegod !!

  • Garposkennel 20 november 2015

    God och lätt att göra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.