Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min goda svartvinbärssaft

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

God, enkel och läskande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bären (behöver inte rensas) + citronskivorna i en plasthink. Häll på kokande vatten. Lös upp vinsyran i hett vatten och häll i även den.
  2. Låt saften stå svalt i ett dygn (inte mer, för då börjar den jäsa). Sila av den och rör ner lika många kg strösocker som den färdigavrunna saften blir. Tillsätt natriumbensoat för konservering (det står på förpackningen hur mycket).
  3. Saften går också att göra på endast röda vinbär eller varför inte blanda?!
  4. Lycka till!
  5. Tips! Jag brukar plocka svarta vinbär och frysa in, två liter i varje påse. Då kan man göra saft när det passar, ja t o m mitt i vintern.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Pepsipuh 16 augusti 2008

    Enkelt, snabbt och bra!

  • anluk 11 augusti 2013

    Du väger alltså den färdigrunna saften och rör i lika många kg socker (förstår jag rätt då)

  • Karamelli 12 augusti 2013

    Helt rätt uppfattat anluk :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.