Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min gulasch (pörkölt)

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 2-5 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Finns kanske redan, men ändå inte riktigt, och den blir god. Hemligheten med en god gulasch är mycket paprikapulver och hel kummin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kött och lök, krydda med salt och peppar och spara stekskyn. Lägg i paprikapulvret och låt den småfräsa i grytan en stund innan du lägger i tomatpuré, vatten och stekskyn, vitlök och kryddorna.
  2. Låt puttra i 2 timmar och smaka av vartefter. Ibland får man ha i mer paprikapulver.
  3. Gott med ris eller pasta till och lite crème fraiche.
  4. Ett tips är att köpa nytt paprikapulver och inte ta den blekta som stått ovanför spisen länge, det skall vara en härligt röd, ny och fräsch.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • monicadanell 31 augusti 2008

    Hej det var längesen jag åt son god mat hela min fam tyckte om den tack för receptet kram /monica

  • monicadanell 31 augusti 2008

    Hej det var längesen jag åt son god mat hela min fam tyckte om den tack för receptet kram /monica

  • monicadanell 31 augusti 2008

    Hej det var längesen jag åt son god mat hela min fam tyckte om den tack för receptet kram /monica

  • barulwen 5 augusti 2011

    Jättegod! Jag gjorde den på älgkött som fick koka länge och det blev jättebra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.