Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min hemmagjorda blodpudding

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jag har gjort denna rätt i ca 20 år och den är lika uppskattad av barnen som av de äldre. Varför köpa den?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Mät upp kryddorna och blanda i samtliga kryddor. Låt fräsa i smöret en stund. Låt kallna.
  2. Slå upp ölet i en bunke. Rör ner blodet lite i taget. Vispa ordentligt. Tillsätt mjölet under kraftig vispning. Vispa ner det smälta smöret med kryddorna, sirapen, och russinen. Blanda väl.
  3. Fyll en väl smord avlång 2-litersform med smeten. Grädda i 1 timme och 25 minuter. Prova med en sticka för att se om den är klar. Servera med råkost och stekt bacon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.