Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min kebabpaj.

 
Skriv ut

Skulle göra en tacopaj men hade glömt köpa köttfärs så jag fick ta det jag hade i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

Fördela fettet i mjölet med en gaffel eller fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kan även med fördel göras i en matberedare. Tryck ut degen i en ugnssäker form och nagga den med en gaffel. Ställ in den i frysen så att den blir riktigt kall cirka 15 min. Förgrädda i 225 grader ca 10-15 minuter. Gör under tiden fyllningen. Hacka löken fint. Skiva champinjonerna. Riv osten. Stek köttet när det är lagom brynt har du i champinjonerna och löken och bryner allt tillsammans. Häll köttblandningen i pajformen. Skiva tomaterna och lägg dom på köttet. Blanda ihop tacosåsen, Creme fraiche, äggen och osten. Smaka av med salt och peppar. Häll över köttet. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader cirka 30 min eller tills stanningen stelnat och den fått fin färg. Servera med en god sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.