Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min Limpa

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Slängde ihop detta baserat på ett annat recept...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vätska(37°C) med salt, socker och jäst. Blanda sedan ner mjölsorterna , håll tillbaka med vetemjöl till förmån för de andra sorterna...
  2. Jäs i 60 min i bunken, dela sedan deg i 3 delar lägg dessa i smorda 1 ½ liters formar, låt jäsa 60 min i dessa.
  3. Sedan in i ugnen i 45 min på 150-175°C värme..
  4. Pensla med lite vatten om ni vill ha en mjuk skorpa, låta svalna under handduk..

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lennart_58 24 november 2009

    Bröd är ett måste o deeta var hur bra som helst, tack ska du ha o 5 P.

  • ca70 20 januari 2010

    Hur bra recept som helst! Tre brödlimpor på en paket jäst är toppen, och det blev jättegott bröd dessutom. Jag hade inte i vetemjöl förrän allra sist, och bara så mycket som behövdes, det blev ungefär hälften av mängden i receptet. Jättenöjd - kommer baka detta igen! En 5:a från mig också... Mvh ca70

  • anna139 14 augusti 2015

    Jag bytte ut allt mjol mot ett paket lantbrodsmjol 4sadeslag 1,5kg!Det blev hur bra som helst!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.