Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min och mammas rabarbersylt

(1 kommentar)  
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna sylt är den bästa vi i familjen vet. Toppen att laga av vårens rabarber. Men det blir lika gott oavsett årstid. Jag brukar frysa in rabarbern och koka sylt vid behov.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj och skala rabarbern. Skär den i småbitar. Lägg den i en gryta, minst 4 l, och slå på vattnet. Låt koka 5-10 min. Tillsätt sockret och rör om ordentligt. Låt koka ca: 10-15 min. Skaka grytan då och då så att sylten blir jämnt upphettad. Ta grytan av värmen och skumma väl. Ta upp lite sylt i en skål och tillsätt vaniljsockret och natriumbensoatet, blanda väl. Häll ner detta i den varma sylten. Häll upp på väl rengjorda varma burkar och paraffinera eller i en frysburk, låt då svalna och frys sedan in. Jättegott i rulltårta eller på gröten, filen eller vad man vill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mooseella 17 juli 2012

    Jag har även låtit en kanelstång koka med som jag sedan tar upp. Blir också gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.