Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min orientaliska kycklinggryta

(2 kommentarer)  
 • Serverar: 5-7 portioner
 • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kyckliggrytan är laktos- och glutenfri, är ganska kalorifattig innehåller mycket grönsaker, och är godare när den fått smaka till sig och värms upp nästa dag. Sköter sig själv när den väl kommit i kastrullen. Bra bjudmat, kommer det fler gäster kan du ta två kycklingar och litet mera grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Här behövs en treliters kastrull. Värm stekpannan. Stycka kycklingen i 7-8 bitar med vass kniv. Bryn dem i det upphettade fettet i stekpannan någon minut på varje sida.
 2. Koka upp vattnet i din vattenkokare. Skölj sellerin och purjolöken och skär dem i 1 cm breda skivor och flytta över dem till kastrullen, häll ananasen med spad över grönsakerna.Tillsätt den brynta kycklingen och buljongtärningarna, saltet, lagerbladen, pepparkornen och sist det kokande vattnet. Sätt på locket och låt småkoka i en timme på medelstark värme.
 3. Servera med kokt (arborio)ris eller kokt potatis.
 4. Obs! för att få ned kolhydtaterna kan du byta ut ananasen och ta en msk ingefära istället för smakens skull. Det blir litet annorlunda och passar bättre under rubriken GI- kost då.

Liknande recept

Kommentarer (2)

 • Agali 14 mars 2009

  Förlåt, men jag sökte på låhkolhydrat-recept och fick fram detta. Det verkar verkligen gott, men med nästan ett halvt kg ananas (11-20% kolhydrater) i kan det knappast kallas lågkolhydrat.

 • kerstinlisbeth 15 mars 2009

  OBS! Avlägsnade anansen i en ytterligare variant av samma gryta och satte dit 1 msk ingefära som smak, ta bara 1- 2 tsk om du inte önskar stark kryddnig. Nu är kycklinggrytan mindre kolhydratrik. kerstinlisbeth

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.