Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min pimpade ärtsoppa!

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jag brukar pimpa till färdig ärtsoppa med potatis, morot och extra kryddor....bara precis för att jag kan och för att vi tycker det blir både godare och matigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och "svetta" den sedan mjuk i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljongen och 1 msk smör.
  2. Tärna potatisarna och moroten i små bitar (ca ½ cm) När löken är mjuk och blank så häll över vattnet och sen potatis- och morotsblandningen. Låt koka tills potatisen och moroten är mjuk..
  3. Det återstår ca 2 dl vatten när rotfrukterna är mjuka. Häll då i ärtsoppan, rör om väl och tillsist kryddorna. Låt det hela stå och småputtra i 5 minuter medans du rör om då och då!
  4. Servera gärna med en rejäl klick senap och en god knäckemacka med ost, och varför inte ett glas varm punch.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.