Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min råglimpa

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god limpa som skall jäsa bara en gång. Den smakar inte sött trots mängden av farin. Hoppas den smakar! .

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen i litet av vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop dem till en smidig deg. Baka ut till 2 limpor som läggs i smorda formar. Jäs ca 1/2 timme. Gräddas i nedre delen av ugnen i 175 grader 45-60 minuter. Pensla med kallt vatten ett par gånger under tiden och efter gräddningen. Låt svalna under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.