Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min snabba risröra

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En rätt jag hittade på i min fattiga ungdom och jag skulle ha fest. Den blev populär så det har jag severat många gånger efter det. Går även att förbereda så det bara är att värma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset. Klipp baconet i bitar och stek det, ej knaperstekt. Hacka löken. Blanda ris, bacon, lök, champinjoner och ananas i en skål. Häll blandningen i en smord braspanna. Gör såsen (jag använder blå band) enligt anvisningen men lägg inte i något smör. Häll i grädde och cayennepeppar och vispa runt. Häll såsen över risröran.
  2. Ställ in i 225° i 10-15 minuter. Serveras med en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mobbaren91 7 juli 2008

    gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.