Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min variant på korv stroganoff

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Väldigt enkel att laga - himmelskt god att äta. Vissa föredrar att steka korven innan den går ned i tomatsåsen och självklart kan man göra det också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla falukorven i halvcentimetertjocka stavar. Hacka löken och fräs den genomskinlig, utan att den tar färg, i en gryta tillsammans med det flytande margarinet. Tillsätt sedan tomatpuré, mjöl, paprikapulver och svartpeppar. Rör allt ordentligt i ca 30 sekunder för att hindra att det bränner fast, häll sedan i burken med tomaterna, vatten chilisås, buljongtärningen, honung och cayennepepparn.
  2. Låt allting koka upp under lock och skruva ned värmen något. Minimum koktid nu är 10 minuter - men låt gärna tomatsåsen koka en timme, det blir betydligt godare då. När du väntat så länge du orkar häller du i de torkade örterna samt korvstavarna och låter dessa koka i ytterligare 15 minuter. Tag av locket och tillsätt grädden. Efter ytterligare ett uppkok är Stroganoffen klar.
  3. Servera med ris och rivna morötter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MadeleineG 25 februari 2010

    Undrebart :) kommer absolut att äta detta igen, Tack för receptet :)

  • dieterk 25 februari 2010

    Kul att du gillade det! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.