Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina bästa kycklingvingar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Underbart heta krispiga kycklingvingar och mycket godare än de man köper ute.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklingvingarna och skär bort "vingspetsen" vid leden.
  2. Blanda ihop ingredienserna till mjöl blandningen. Lägg ut kycklingvingarna på en plåt eller i en form utan att de "överlappar" varandra. Strö över hälften av mjöl blandningen och vänd vingarna. Strö över andra halvan och se till att alla vingar har ett jämnt tunt lager mjöl på sig runt om. Täck med plastfolie och ställ in i kylen i 90 minuter (VIKTIGT).
  3. Blanda ihop allt till buffalosåsen i en kastrull och smält smöret med ingredienserna på svag värme under omkörning. Ställ åt sidan.
  4. Ställ ugnen på ca 90 grader.
  5. Ta ut vingarna ur kylen. Hetta upp rikligt med frityrolja ca 2 liter i en hög gryta eller fritös till 190 grader (kontrollera med termometer). Lägg i 5 st. av kycklingvingarna (10 st. med mycket olja) och fritera i ca 10-15 minuter tills de är läckert gyllenbruna. Ta upp med en hålslev och lägg i en ugnssäker form och täck med alu-folie, ställ in i ugnen. Fortsätt tills att alla vingar är klara.
  6. Lägg vingarna i en stor skål och häll över såsen. Rör runt och se till att såsen finns runt om samtliga kycklingvingar. Lägg över i en ren stor skål eller på ett fint fat och servera som "fredagsmys".
  7. (Det fungerar även utmärkt att hälla över sin favorit- bbq sås om man nu inte gillar buffalosåsen. Sweet baby ray's hickory & brown sugar är kanon).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.