Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina empanadas

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Min mammas recept men omgjort av mig iom mina barn inte tycker om russin i maten! De är jättegoda både kalla och varma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Hacka lök fint och stek den ihop med köttfärs, lägg i vitlök och tomatpuren, låt dom steka med en stund.
  2. Lägg i resten av ingredienserna, utom de hackade äggen, var försiktig med saltet för oliverna ger sälta, smaka av, låt det stå och småkoka i ca 15 min. Rör om ofta, se till att det inte bränns vid, den skall vara ganska torr, annars rinner fyllningen ut och degen blir våt. Ta ifrån plattan och rör i den hackade ägget, och mozzarella blanda försiktigt, låt kallna.
  3. Deg till pirogerna: Blanda de torra ingredienserna i en bunke.Vispa lätt äggvitan med ägget. Blanda det smälta smöret med mjölken och sen i med ägget, häll blandningen med de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg, låt vila svalt 30 min.
  4. Kavla ut degen till en 3mm tjock degplatta, ta ut rundlar på ca.15cm i diameter, lägg på 1-2 msk fyllning i mitten på rundeln, pensla en aning vatten runt kanterna, det hjälper till att försegla degen.
  5. Vik kant mot kant så en halvmåne bildas, tryck till ordentlig så degen stängs. Nyp ihop kanterna eller tryck till med en gaffel, så det håller absolut tätt. Pensla med äggmjölk, gräddas i 225 grader i mitten av ugnen tills dom är gyllenfärgade, ca 10-15 min. Låt kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.