Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina enklaste fullkornslimpor

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Ska endast jäsa en gång och därefter ställas i kall ugn. Blir saftiga och smular inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma yoghurt och vatten och rör ut jästen däri. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en tämligen lös deg. Jäs i ca 45 minuter.
  2. Smörj tre 1 ½ liters formar och fördela solrosfrön på botten. Klicka degen i formarna och platta till med mjölad hand.
  3. Ställ dem på nedersta falsen, i kall ugn och sätt temperaturen på 175 grader.
  4. Grädda i 1 timme och 45 minuter. Stjälp upp dem när de svalnat en aning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.