Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina goda Paltar

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min son gillar inte fläsk, så jag använder korv, och dom blir nyttigare med Fiberhavregrynen,och godare. Med smält Smör och LIngonsylt smälter dom gott i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 1.5 liter vatten med Matskeden Salt och bulljongtärning i en stor kastrull. Skala potatisen och låt koka ca 15 minuter i kastullen.
  2. Ta upp potatisen och mosa den, ( med verktyg som finns tillhands) tillsammans med 1dl potatisvatten. Låt stå och svalna. Spara potatisvattnet!
  3. Skär under tiden korven, i små tärningar. Och löken skalas och finhackas. Snabbstek korv och lök i oljan. Sänk värmen och låt eftersjuda med 1 dl potatisvatten tills vätskan ångat bort. salta och seppra. Låt svalna.
  4. Häll ner fiberhavregrynen och mjölet i en degbunke . Rör ner potatismoset. Rör tills degen blir fast och man kan rulla bollar av den. För hård- tillsätt potatisvatten. För lös- tillsätt mjöl.
  5. Rulla ca 10 bullar med mjöliga händer och lägg dem på mjölat bakbord. Platta ut dem och sätt ca 1.5 msk. Korv-lök fyllning i mitten på var kaka. Vik upp kanterna och baka in fyllningen .de blir platta runda paltar.
  6. Värm upp potatisvattnet igen och koka upp. Lägg ner ca 5 paltar åt gången och låt koka ca 30 min. De flyter upp till ytan, när de år färdiga. Vill du ha dem fastare koka mindre tid. Och föredrar du dem mjukare koka längre.
  7. Avnjut dem varma med smör som fär smälta på dem och lingonsylt. De som blir över kan frysas ner. Och tas fram och stekas senare eller koka i saltvatten igen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.