Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina godaste frestelser

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Fick detta receptet från en väninna i Göteborg. Jag bakade mycket förr - varför hade man mer tid då än nu???

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen i sockret. Finfördela smöret i mjölet till en finkorning massa. Tillsätt jästen samt mjölken. Arbeta raskt ihop degen och tag genast upp den på bakbordet. Kavla ut den till en stor kaka och sporra ut fyrkanter - 1 dm stora. Lägg 1 tsk kallt smör eller margarin och 1 tsk socker på varje fyrkant. Vik ihop snibbarna mot mitten och tryck till noga. Lägg bullarna i pappersformar och ställ dem att jäsa ca 2 timmar i vanlig rumstemperatur. Pensla med ägg och grädda í 250-275 grader ca 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.