Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina kumminbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bröd bakade på youghurt blir saftiga och lite lätt syrliga i smaken. Kryddade med kummin passar de t ex till kräftor eller helt enkelt bara tillsammans med favoritosten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, tillsätt youghurten och värm till 37 grader. Lös upp jästen i youghurten och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen väl, gärna i maskin. Jäs 30 minuter.
  2. Ta upp och knåda degen tills den känns smidig och inte kladdar. Dela den i 4 delar, gör runda bullar som därefter kavlas ut till avlånga, tunna kakor. Lägg två på varje plåt, nagga och jäs 30 minuter.
  3. Nagga kakorna igen och grädda i 250 grader i ca 5 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.