Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

mina mandelkubbar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

mamma efterlyser alltid hembakta kubb som smakar mycket bittermandel, så nu har jag testat mig fram och fixat mitt eget recept. morsan e nöjd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör rumsvarmt margarin och socker jämnt i en bunke. Knäck i ägget och häll över vätskan. Tillsätt bittermandeloljan och rör smeten slät. Blanda hälften utav mjölet med hjorthornssaltet och vaniljsockret. Pytsa ned och rör om, allt eftersom. Sedan får du känna efter själv om hur mycket mjöl du behöver för att få en smidig deg.
  2. Baka sedan ut handledstjocka rullar och skär dem till 30 jämnstora bitar. Forma till dem snyggt och lägg dem på bakpappersklädda plåtar, 15 st per plåt blir perfekt! Pensla eventuellt med uppvispat ägg eller mjölk, strö sedan på pärlsocker!
  3. Gräddas i 12 minuter, mitt i ugnen på 200 grader.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • LizzyElisabeth 29 november 2009

    Jag brukar aldrig använda så många droppar bittermandel, men annars är det samma resept som alltid lyckas för mig...

  • millahedberg 17 oktober 2012

    lätta att göra och goda :) lika bra att göra dubbelsats för dom går åt :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.