- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
mina piroger som jag brukar göra till familjen
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till degen och ställ in i kylen att vila ca 45 minuter
- Bryn köttfärsen.
Blanda sedan ihop créme fraichen, majonnäs och senap.
- Pressa vitlöken och hacka löken i bitar som passar dig.
Blanda ihop löken med crème fraiche röran och häll i resten av ingredienserna till fyllningen.
Salta och peppra efter smak.
- Sätt ugnen på 225°.
- Tag fram degen och kavla ut den tunt. Tag ut runda mått på ca 15-20 cm i diameter. Pensla kanterna med ägg, lägg lite fyllning på mitten och vik degen dubbel. Om du lägger i för mycket fyllning kan degen gå sönder i ugnen eller bli blöt.
Tryck till kanterna med en gaffel och pensla ovansidan.
- Grädda i ca 15 minuter i ugnen.
Publicerat den
5 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar