Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina piroger

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

mina piroger som jag brukar göra till familjen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till degen och ställ in i kylen att vila ca 45 minuter
  2. Bryn köttfärsen. Blanda sedan ihop créme fraichen, majonnäs och senap.
  3. Pressa vitlöken och hacka löken i bitar som passar dig. Blanda ihop löken med crème fraiche röran och häll i resten av ingredienserna till fyllningen. Salta och peppra efter smak.
  4. Sätt ugnen på 225°.
  5. Tag fram degen och kavla ut den tunt. Tag ut runda mått på ca 15-20 cm i diameter. Pensla kanterna med ägg, lägg lite fyllning på mitten och vik degen dubbel. Om du lägger i för mycket fyllning kan degen gå sönder i ugnen eller bli blöt. Tryck till kanterna med en gaffel och pensla ovansidan.
  6. Grädda i ca 15 minuter i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.