Mince pies är populära, juliga små pajer från England med mycket frukt och kryddor. Naggande goda är de!
Instruktioner
- Deg:
Blanda mjöl, florsocker, smör och rivet apelsinskal i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Du kan även nypa ihop degen för han. Platta till degen, plasta in den och låt vila 30 minuter i kylen.
- Fyllning:
Hacka fikon, dadlar, aprikoser, russin och valnötter fint. Lägg i en bunke. Skala och kärna ur äpplet. Skär det i små tärningar. Häll ner i bunken med den torkade frukten och tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och mjöla formarna. Kavla ut degen ca 3 mm tjock på mjölat bakbord och ta ut rundlar som är någon centimeter större än formarna du använder. Klä formarna med degen. Spara lite deg till dekor. Jämna till kanten och låt gärna stå kallt 30 minuter.
- Fördela fyllningen i formarna nästan upp till kanten. Kavla ut resten av degen på mjölat bakbord, 2-3 mm tjock. Ta ut snöflingor, stjärnor eller hjärtan och lägg på formarna. Nyp fast försiktigt och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills pajerna har blivit gyllenbruna. Låt kakorna svalna lite och pudra sedan gärna med florsocker.
- Kakorna håller ca 1 vecka i kylen eller i rumstemperatur men kan också frysas in.
Publicerat den
10 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar