Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mini-äppelmuffins med crumble och kanelgrädde

 
  • Serverar: 30-32 portioner
Skriv ut

Här kommer en muffin-klassiker i en ny tolkning... Äppelmuffins med crumple i miniformat med vispad kanelgrädde. De vart lagom i storleken och ändå lite godare med kanelgrädden!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugen på 200 grader.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken.
  3. Vispa ihop äggen, strösockret och vaniljsockret riktigt poröst.
  4. Rör den den ljumma smörblandningen.
  5. Blanda ihop vetemjölet, bakpulvret och saltet i en bunke. Rör om försiktigt.
  6. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna tillsammans med äggblandningen. Rör om ordentligt.
  7. Skala och dela äpplet. Skär den i små tärningar.
  8. Stek åppeltärningarna tillsammans med smöret, sockret och kanelen i ett par minuter. Låt svalna.
  9. Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt (går alldeles utmärkt utan också, ett tips är att ta dubbla formar på varje muffins).
  10. Blanda äpplerna med smeten och fyll formarna till 2/3.
  11. Crumble: Tärna smöret och lägg det i en bunke.
  12. Tillsätt havregrynen, vetemjölet och strösockret.
  13. Strö lite crumble på varje muffins.
  14. Grädda nitt i ugnen i 12-15 minuter.
  15. Ta ut och låt svalna av helt.
  16. Kanelgrädden: Häll i grädden, kanelen och strösockret i eb bunke.
  17. Vispa ihop tills grädden är tillräckligt hård för att kunna spritsas med.
  18. Spritsa över muffinsarna.
  19. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.