Här kommer en muffin-klassiker i en ny tolkning...
Äppelmuffins med crumple i miniformat med vispad kanelgrädde. De vart lagom i storleken och ändå lite godare med kanelgrädden!
Instruktioner
- Sätt ugen på 200 grader.
- Smält smöret och tillsätt mjölken.
- Vispa ihop äggen, strösockret och vaniljsockret riktigt poröst.
- Rör den den ljumma smörblandningen.
- Blanda ihop vetemjölet, bakpulvret och saltet i en bunke. Rör om försiktigt.
- Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna tillsammans med äggblandningen. Rör om ordentligt.
- Skala och dela äpplet. Skär den i små tärningar.
- Stek åppeltärningarna tillsammans med smöret, sockret och kanelen i ett par minuter. Låt svalna.
- Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt (går alldeles utmärkt utan också, ett tips är att ta dubbla formar på varje muffins).
- Blanda äpplerna med smeten och fyll formarna till 2/3.
- Crumble:
Tärna smöret och lägg det i en bunke.
- Tillsätt havregrynen, vetemjölet och strösockret.
- Strö lite crumble på varje muffins.
- Grädda nitt i ugnen i 12-15 minuter.
- Ta ut och låt svalna av helt.
- Kanelgrädden:
Häll i grädden, kanelen och strösockret i eb bunke.
- Vispa ihop tills grädden är tillräckligt hård för att kunna spritsas med.
- Spritsa över muffinsarna.
- Klart!
Publicerat den
9 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar