Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mini caramel & nutella cheescakes

(7 kommentarer)  
Mini caramel & nutella cheescakes Mini caramel & nutella cheescakes Mini caramel & nutella cheescakes
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Detta är alltså en digesive botten, cheesecake i mitten och så kan man toppa dem med nästan vad man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 g. Botten: Blanda ihop smulorna och smöret tills en fuktig massa. Lägg åt sidan.
  2. Cheescake: Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet. Lägg ut papperformar i mini muffins plåten. Lägg en tesked från digestive-blandningen i varje form, tryck till med något som passar in så det blir en platt botten. Fyll sedan formen med cheesecake smeten nästan hela vägen upp. Grädda i 15 min. (Oroa dig inte om de blir jätte stora och spricker i ugnen, de kommer sjunka tillbaks och täckas med toppingen. Låt svalna.
  3. Topping: Vispa grädden mjuk och tillsätt antingen kola sås eller nutella och vispa till en fast konsistens. Spritsa eller bre över och låt stå i kylen tills de ska serveras. MUMS!
  4. TIPS! De som inte har en mini muffins form kan göra detta i en normal stor muffins plåt, använd då självklart normal stora muffins pappersformar och öka tiden till ca 20-25 min i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Bagarbabe 3 december 2008

    Jag vet inte om jag är blind eller inte hittar, men det står väl inte i receptet vilken temperatur de ska gräddas i? Kan tänka mig att det är runt 200-225 grader, men det vore bra om det stod med!

  • Nikolina94 7 januari 2009

    de står Sätt på ungnen på 175 g. :D

  • isglass 13 januari 2009

    Oh, dessa måste helt klart testas!

  • Skittles 26 juni 2009

    Testade dessa igår! Gick fantastiskt snabbt och lätt. Det blev på gränsen till för lite smet för 12 stora muffinsformar, men det var helt ok. Enkelt att öka på lite. Nästa gång gör jag dem i aluminumformar och testar om de går att få ut ur formarna då. GOTT blev det i allafall! Serverade med en klick grädde ovanpå och en skivad jordgubbe. Kommer absolut att göra om detta och kanske testa att smaksätta själva cheesecakesmeten med citron, jordgubb eller något annat.

  • ErikWB 21 februari 2010

    Väldigt goda och väldigt lätta. Jag tyckte kola topping var godare en nutella.

  • monofractal 15 april 2010

    Låter underbart gott med dessa små cheescakes. undrar bara vad det är för topping på bild 2 (mitten). Den ser jättegod ut :)

  • glommen 4 januari 2012

    Gjorde de här bakverken till nyårsafton. Jättegoda och enkla att göra :-),

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.