Pavlovorna är hårda utanpå men mjuka och krämiga inuti, och dem smälte på tungan
Instruktioner
- Maräng:
Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
- Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 6 min. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
- Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten). Jag värmde sen skeden (med varmt vatten) och slätade till marängbergen längst kanterna och lite på toppen (det ska ju ändå täckas med grädden). Grädda i ca 45-55 min, låt sedan svalna.
- Grädde:
Blanda kolasåsen med grädden och vispa upp. Spritsa eller bre över grädden och sprinkla över nötterna. Voíla!
- Tips! Om du inte vill använda alla pavlovorna (EJ toppade med grädden) så kan du förvara dem i en lufttät burk eller påse i upp till flera veckor
Publicerat den
5 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
smaka skit
jättegoda!