Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mini choklad caramel pecan pavlova

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Pavlovorna är hårda utanpå men mjuka och krämiga inuti, och dem smälte på tungan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maräng: Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
  2. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 6 min. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
  3. Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten). Jag värmde sen skeden (med varmt vatten) och slätade till marängbergen längst kanterna och lite på toppen (det ska ju ändå täckas med grädden). Grädda i ca 45-55 min, låt sedan svalna.
  4. Grädde: Blanda kolasåsen med grädden och vispa upp. Spritsa eller bre över grädden och sprinkla över nötterna. Voíla!
  5. Tips! Om du inte vill använda alla pavlovorna (EJ toppade med grädden) så kan du förvara dem i en lufttät burk eller påse i upp till flera veckor

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ladan123 28 januari 2013

    smaka skit

  • lindahlcamilla 6 juli 2014

    jättegoda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.