Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mini jordgubb- och vaniljbullar med glasyr!

 
Skriv ut

Vanliga vetebullar i miniatyr! Dessa bullar är härligt fluffiga, lagom stora och som jag har valt att "piffa till" med härliga jordgubbar och vaniljsocker. Hur söta som helst...men framför allt hur goda som helst! Receptet räcker till ca 40 st söta och fluffiga små bullar! För att få bullarna jämna, fina och höga, använd en minimuffins-plåt:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37° (fingervarmt).
  2. Smula jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet.
  3. Blanda i saltet, strösockret, kardemumman och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter.
  4. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20-30 minuter.
  5. Blanda samman smör och vaniljsocker (till fyllningen) och rör ihop väl.
  6. Skölj och ansa jordgubbarna. Dela jordgubbarna i mindre bitar.
  7. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut den till en rektangulär platta.
  8. Bred på fyllningen. Skär plattan i 3 bitar. Strö över jordgubbarna.
  9. Rulla samman varje bit, från långsida till långsida, till en rulle som skärs i bitar. Lägg i små pappersformar.
  10. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
  11. Sätt ugnen på 250°.
  12. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  13. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under duk.
  14. Blanda florsocker och vätska. Droppa eventuellt i några droppar karamellfärg.
  15. Bred eller spritsa glasyren över det avsvalnande bullarna.
  16. Låt glasyren stelna.
  17. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.